Főoldal » Hírek » Lőfegyver is volt a holland kábítószerkereskedőnél - VIDEÓVAL - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A vád sze­rint a vád­lott évek óta keres­ke­dett kábí­tó­sze­rek­kel Magyar­or­szá­gon, amibe egy magyar fér­fit is bevont. 

A vád­irat sze­rint a hol­land férfi 2016. máso­dik felé­től, egé­szen a 2020 feb­ru­ár­já­ban tör­tént elfo­gá­sá­ig amfe­ta­min, MDMA-tartalmú tab­let­ták, továb­bá koka­in és mari­hu­á­na keres­ke­del­mé­vel fog­lal­ko­zott Magyar­or­szág területén.

A hol­land férfi 2016. végén meg­egye­zett egy magyar fér­fi­val - az ügy másik vád­lott­já­val - abban, hogy az álta­la nagy kisze­re­lés­ben beszer­zett kábí­tó­sze­re­ket a magyar férfi a saját buda­pes­ti lakó­he­lyén kisebb ada­gok­ra bont­ja, és a tovább érté­ke­sí­té­sü­kig azo­kat ott tárol­ja. Ezért cse­ré­be a hol­land tár­sá­tól havi 200 ezer, később 250 ezer forin­tot kapott.

A magyar férfi a 2019. decem­ber 10-én tör­tént rend­őri intéz­ke­dés­kor a IV. kerü­le­ti lakó­he­lyén mint­egy 250 darab MDMA-tartalmú tab­let­tát, továb­bá amfe­ta­mint, és mari­hu­á­nát is tar­tott, amit a rend­őrök tőle lefoglaltak.

A hol­land férfi a magyar társa elfo­gá­sát köve­tő­en, az álta­la for­gal­ma­zott kábí­tó­sze­re­ket fóti tar­tóz­ko­dá­si helyén tartotta.

A rend­őrök 2020. feb­ru­ár 9-én a fóti ingat­lan­ban mint­egy 10 kilo­gramm mari­hu­á­nát, csak­nem 8000 darab MDMA-tartalmú tab­let­tát, 1 kilo­gramm amfe­ta­mint, vala­mint több mint 1 kilo­gramm koka­int talál­tak és fog­lal­tak le. A rend­őrök a ház­ku­ta­tás során a kül­föl­di fér­fi­nél enge­dély nél­kül tar­tott lőfegy­vert és hozzá tar­to­zó lősze­re­ket is talál­tak, emel­lett jelen­tős össze­gű kész­pénzt és ingó­sá­go­kat is lefoglaltak.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a két fér­fit jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­vel, a hol­land fér­fit pedig emel­lett lőfegy­ver­rel és lőszer­rel vissza­élés bűn­tet­té­vel is vádol­ja, és mind­két vád­lot­tal szem­ben vég­re­haj­tan­dó fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za a vád­irat­ban. A főügyész­ség a hol­land férfi ese­té­ben Magyar­or­szág terü­le­té­ről tör­té­nő vég­le­ges hatá­lyú kiuta­sí­tást, vala­mint vagyon­el­kob­zást is indítványoz.

Az ügy­höz kap­cso­ló­dó vide­ót és fotó­kat is tar­tal­ma­zó koráb­bi rend­őr­sé­gi hír az aláb­bi lin­ken meg­te­kint­he­tő. http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/nem-csak-engedely-nelkuli-lofegyvere-volt