Főoldal » Hírek » Órákon át bántalmazta élettársát - a Csongrád - Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyész­ség letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a hód­me­ző­vá­sár­he­lyi fér­fi­nek, aki a gyanú sze­rint hét­fő­re vir­ra­dó­ra oko­zott élet­ve­szé­lyes sérü­lést élettársának.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi 2021. augusz­tus 29-én 23 óra és más­nap haj­na­li 4 óra között, itta­san több­ször bán­tal­maz­ta élet­tár­sát a szí­ves­sé­gi ala­pon hasz­nált lakó­he­lyü­kön. A bán­tal­ma­zá­sok során több­ször könyök­kel és ököl­lel ütöt­te, meg­rúg­ta és lefe­jel­te a sér­tet­tet. A nőnek test szer­te kelet­kez­tek sérü­lé­sei, közü­lük a leg­sú­lyo­sabb élet­ve­szé­lyes­nek minő­sül. A sér­tett a bán­tal­ma­zá­sok után édes­any­já­hoz távo­zott, majd lég­zé­si nehéz­sé­gei miatt a helyi kli­ni­ká­ra ment, ahon­nan élet­ve­szé­lyes álla­pot­ban Sze­ged­re szál­lí­tot­ták és ellátták.

Az élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt indult eljá­rás­ban a főügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés, az eljá­rás meg­hi­ú­sí­tá­sá­nak, vala­mint a bűn­is­mét­lés­nek a veszé­lyé­re figye­lem­mel tett indít­ványt a bíró­ság felé azért, hogy a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát egy hónap­ra ren­del­je el. A gya­nú­sí­tott ugyan­is több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű, cse­lek­mé­nyét is fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés hatá­lya alatt lát­szik elkövetni.

Az ügyé­szi indít­vány­ról a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja fog dön­te­ni tele­kom­mu­ni­ká­ci­ós esz­köz­zel meg­tar­tott ülésén.