Főoldal » Hírek » Börtön vár az eltiltott sofőrre - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Járá­si Ügyész­ég vád­ira­tá­ban vég­re­haj­tan­dó bör­tönt indít­vá­nyoz annak a fér­fi­nak, aki eltil­tás hatá­lya alatt két­szer is vezet­te személygépkocsiját. 

A vád­irat sze­rint a fér­fit előbb a Pécsi Rend­őr­ka­pi­tány­ság, mint sza­bály­sér­té­si ható­ság, majd ittas jár­mű­ve­ze­tés miatt a Pécsi Járás­bí­ró­ság til­tot­ta el a köz­úti jár­mű­ve­ze­tés­től 2020 végén.

A vád­lott e tila­lom­mal nem törőd­ve 2021. május végén, majd júni­us ele­jén is vezet­te a gép­ko­csi­ját, a jár­őrök mind­két­szer elkapták.

Az eltil­tás hatá­lya alat­ti jár­mű­ve­ze­tést a Bün­te­tő Tör­vény­könyv 2021. május 14-i módo­sí­tá­sa nyil­vá­ní­tot­ta bűn­cse­lek­ménnyé, melyért 3 év sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.

Mivel az ügy vád­lott­ja több­ször is meg­szeg­te a jár­mű­ve­ze­tés tilal­mát, illet­ve más bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­se miatt fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés hatá­lya alatt állt, így az ügyész­ég arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság a fér­fit vég­re­haj­tan­dó bör­tön­re ítél­je, és ismét tilt­sa el a járművezetéstől.