Főoldal » Hírek » Idős párt raboltak ki otthonukban - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kom­lói Járá­si Ügyész­ség rab­lás bűn­tet­te miatt emelt vádat két férfi ellen, akik 2021 nya­rán egy idős párt bán­tal­maz­tak és nyug­dí­ju­kat elvették. 

A vád­irat sze­rint a két férfi elha­tá­roz­ta, hogy az idős pár nyug­dí­ját meg­szer­zik. A fér­fi­ak a nyug­dí­jak kéz­be­sí­té­sé­nek nap­ján a déli órák­ban men­tek be a 64 és 78 éves sér­tet­tek laká­sá­ba úgy, hogy egyi­kük benyom­ta a bejá­ra­ti ajtót a másik a férfi sér­tet­tet fél­re­lök­te. A fér­fi­ak a lakás­ban pénz után kutat­tak, de csak egy üres pénz­tár­cát talál­tak, mivel a sér­tet­tek a nyug­dí­jat elrej­tet­ték. A vád­lot­tak az ágy­ban fekvő idős höl­gyet hajá­nál fogva meg­emel­ték és az üres pénz­tár­cá­val meg­ütöt­ték a fejét.

A táma­dók ekkor elhagy­ták a lakást, de egyi­kük néhány perc eltel­té­vel ismét belök­te a bejá­ra­ti ajtót, vissza­ment a lakás­ba. A vád­lott látta, hogy a férfi sér­tett pénzt rejt a zok­ni­já­ba, őt az ágyra lökte és véde­ke­zé­sét legyűr­ve, tőle az elrej­tett pénzt – 61.000 forin­tot – elvette.

A másik férfi ezen túl­me­nő­en 2021 tava­szán Kom­lón, az utcán bán­tal­ma­zott egy fér­fit, őt ököl­lel arcon ütöt­te, ami­től a sér­tett áll­kap­csa eltörött.

Az ügyész­ség mind­két fér­fit idős sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­té­vel, a fia­ta­labb fér­fit ezen felül súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­vel is vádol­ja. A rab­lás bün­te­té­si téte­le öt évtől tíz évig ter­je­dő szabadságvesztés.

Az egyik vád­lott letar­tóz­ta­tás­ban van, míg társa más ügy­ben sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­té­sét tölti.

A vád­lot­tak bün­te­tő­jo­gi fele­lős­sé­gé­ről a Kom­lói Járás­bí­ró­ság fog dönteni.