Főoldal » Hírek » Kiskorút kényszerítettek prostitúcióra - a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Vas Megyei Főügyész­ség tizen­nyol­ca­dik élet­évét be nem töl­tött sze­mély sérel­mé­re sze­xu­á­lis cse­lek­mény vég­zé­se érde­ké­ben erő­szak­kal és fenye­ge­tés­sel elkö­ve­tett ember­ke­res­ke­de­lem és kény­szer­mun­ka bűn­tet­te miatt emelt vádat egy fér­fi­val és nővel szem­ben. Az elkö­ve­tők 2021. ápri­lis köze­pe és május vége közöt­ti idő­szak­ban, Szom­bat­he­lyen, erő­szak­kal és fenye­ge­tés­sel kény­sze­rí­tet­tek pros­ti­tú­ci­ó­ra egy kiskorút.

A vád­irat sze­rint a férfi 2021 ápri­li­sá­ban, egy Bács-Kiskun megyei tele­pü­lé­sen ismer­ke­dett meg a tizen­hét éves sér­tet­tel. A kis­ko­rút rávet­te arra, hogy utaz­zon el vele szom­bat­he­lyi ott­ho­ná­ba, ahol más­fél hóna­pon keresz­tül anya­gi haszon­szer­zés cél­já­ból sze­xu­á­lis cse­lek­mé­nyek vég­zé­sé­re kény­sze­rí­tet­te. A férfi a kis­ko­rú sér­tett tele­fon­ját elvet­te, inter­ne­tes szex­part­ner­ke­re­ső olda­la­kon pros­ti­tú­ci­ó­ra hir­det­te meg, és arra uta­sí­tot­ta, hogy napon­ta átlag­ban 4-5 sze­méllyel végez­zen sze­xu­á­lis cselekményeket.

A kis­ko­rú sér­tett több­ször közöl­te a vád­lot­tal, hogy nem akar­ja a pros­ti­tú­ci­ós tevé­keny­sé­get tovább végez­ni, aki aka­ra­tá­nak meg­tö­ré­se végett vád­lott tár­sá­nak biz­ta­tá­sá­ra napi rend­sze­res­ség­gel a fején és test­szer­te meg­ütöt­te, meg­rúg­ta a kis­ko­rú sér­tet­tet és hoz­zá­tar­to­zói, köz­tük gyer­me­ke meg­ölé­sé­vel fenye­get­te őt.

A bán­tal­ma­zá­sok követ­kez­té­ben a kis­ko­rú sér­tett vala­mennyi vég­tag­já­nak nyolc napon túl gyó­gyu­ló sérü­lé­se­it szen­ved­te el.

A meg­vá­dolt nő - tár­sá­nak a kis­ko­rú sér­tett bán­tal­ma­zá­sá­ra biz­ta­tá­sán túl - úgy műkö­dött közre a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­ben, hogy ő szed­te be a kis­ko­rú sér­tet­tel sze­xu­á­lis kap­cso­la­tot része­sí­tő sze­mé­lyek­től a tari­fát, és osz­tot­ta el egyen­lő arány­ban a társával.

A vád­lot­tak bün­te­tő­jo­gi fele­lős­sé­gé­ről a Szom­bat­he­lyi Tör­vény­szék fog dönteni.