A Tatabányai Járási Ügyészség kettő rendbeli kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy nővel, és annak fiával szemben, mert a férfival szembeni bírósági eljárást a tanúk megfenyegetése útján akarták befolyásolni.

A férfi ellen a Tatabányai Járásbíróságon vagyon elleni bűncselekmény miatt folyamatban volt büntetőeljárásban a bíróság 2018. szeptember 5. napjára tanúként idézett két személyt, akik 12 óra 30 perckor megjelentek a Tatabányai Járásbíróság épületében, ahol a földszinti folyosón lévő székeken helyet foglaltak. A tanúk várakozása alatt a bíróság folyosóján megjelent a férfi az édesanyjával, majd odamentek a tanúkhoz, akiket arra próbáltak kényszeríteni, hogy a tárgyaláson ne tegyenek terhelő vallomást a férfira, ezért megfenyegették őket azzal, hogy megölik az egész családjukat, felgyújtják az autójukat és a házukat.

A vádlottak ezt követően bementek a tárgyalóterembe, ahol a nő hallgatóságként foglalt helyet. Rövid idővel később a bíróság szünetet rendelt el, mire a nő visszatért a folyosóra, ahol tovább folytatta a tanúk fenyegetését azzal, hogy ha miattuk a fiának „ülnie kell”, akkor tanúk egyikét és kislányát is megerőszakolják, és a lányukat megölik.

A tanúk kihallgatására a 2018. szeptember 5. napján tartott tárgyaláson végül nem került sor, mert az elkövető beismerő vallomást tett, és az eljárás aznap jogerősen befejeződött, a férfit lopás vétsége, csalás vétsége és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt a bíróság 90 nap elzárásra ítélte.

A vádlottak által elhangzott fenyegetések a tanúkban komoly félelmet keltettek.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlottak előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, a bíróság a férfit 1 év 6 hó végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, az édesanyját 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Hozzászólások lezárva.