A megalapozott gyanú szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tagja a tegnapi napon, szolgálaton kívül, ittas állapotban, egy rövid szóváltást követően önvédelmi fegyverével rálőtt egy férfira. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt őrizetbe vette.

A megalapozott gyanú szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozó rendőrtiszt 2016. december 1-jén, a kora délutáni órákban egy XXI. kerületi társasház földszintjén, szolgálaton kívül, ittas állapotban, a sértettel – aki a társasház házkezelőjének alkalmazottja – való rövid szóváltást követően, engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen becsukta. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit, az átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványt tesz az előzetes letartóztatásának elrendelésére.


 
A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.