A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Hajdúböszörményben egy vasúti átjáróban későn észlelte a leengedett csapórudat és annak nekiütközött

A vád szerint a vádlott 2019. július 11-én, reggel 7:30 perc körül, segédmotoros kerékpárral közlekedett Hajdúböszörményben, és az egyik utcát keresztező vasúti átjáróhoz közeledett.

A vádlott keleti irányba haladt, ezért a felkelő nap fénye nehezítette az észlelést. A vádlott részben emiatt, részben nagyfokú figyelmetlensége miatt késedelmesen vette észre a fénysorompó villogó piros jelzését és azt, hogy a félsorompó csapórúdja leengedett állapotban volt. A vádlott a hirtelen fékezés ellenére jelentős sebességgel nekiütközött a csapórúdnak, ami letört. A vádlott az ütközés miatt az úttest bal oldalára esett.

Személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott a KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Hozzászólások lezárva.