A gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt hozott ítélet ellen a Központi Nyomozó Főügyészség már a tárgyaláson a vádlottak terhére jelentett be fellebbezést.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2019. január 28-án kihirdetett ítéletével a „Bundaügy” néven elhíresült fogadási csalások miatt indult eljárások ideje alatt házi őrizetből tovább bundázó két vádlott és huszonegy társuk ügyében a váddal egyezően állapította meg a vádlottak bűnösségét, azonban a büntetés kiszabásánál az ügyészi indítványhoz képest lényegesen enyhébb büntetéseket szabott ki.

Az elsőfokú bíróság 18 vádlottat ítélt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 6 vádlottnál rendelt el vagyonelkobzást. 11 vádlottat a felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetésre, míg 5 vádlottat hivatásos labdarúgó sportolói foglalkozástól eltiltásra is ítélt. A bíróság további 5 vádlottat 3 évre próbára bocsátott.

A vádképviseletet ellátó ügyész a tárgyaláson 22 vádlott terhére, míg 1 vádlottnál a társtettesi alakzat megállapítása végett jelentett be fellebbezést.

Az ügyész annál a két vádlottnál, akik a szintén fogadási csalások miatt ellenük folyamatban lévő büntetőeljárásban az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe kerülésüket követően, négy nappal később már újra „bundáztak”, végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett.

Ezen túlmenően tíz vádlottnál a szabadságvesztés büntetés és a próbaidő tartamának felemelése, míg két vádlottnál a próbaidő érintetlenül hagyása mellett a szabadságvesztés tartamának felemelése végett fellebbezett az ügyész.

Tizenhat vádlottnál a pénzbüntetés elrendelése, illetve a pénzbüntetés napi tételszámának felemelése, továbbá az öt próbára bocsátott vádlottnál a próbára bocsátás helyett pénzbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést az ügyész.

Tizenegy vádlottnál a hivatásos labdarúgó foglalkozástól eltiltás kiszabása, további két vádlottnál vagyonelkobzás elrendelése érdekében került sor a fellebbezés bejelentésére.

Hozzászólások lezárva.