A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A vád szerint az elkövető és a sértett 2017. június 09-én, Tatabányán, a reggeli óráktól együtt töltötték a napot és italoztak. Több liter bort, sört, röviditalt fogyasztottak el, emiatt mindketten erősen ittasak lettek.

A férfiak azon kezdtek el vitatkozni, hogy ki fizette az italozást. A veszekedés hevében az elkövető a sértett közvetlen közelébe lépett, és őt a bal arcfelén egy alkalommal, nagy erővel, ököllel megütötte. A sértett az ütés miatt elveszítette az egyensúlyát, és háttal a földre esett úgy, hogy a fejét a betonozott területen beütötte. A sértett az eszméletét vesztette.

Az elkövető a sértett sérüléseit és állapotát látva segítséget kért egy, a környéken tartózkodó személytől, aki telefonon értesítette a mentőket.

A sértett a vádlott ütése és az elesés miatt nyolc napon túl gyógyuló koponyacsonttörést, agyzúzódást és életveszélyt okozó koponyaűri vérzést szenvedett, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A sérülések tényleges gyógytartama három-négy hónap.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű elkövetőt börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

A férfi cselekményét a Tatabányai Törvényszék bírálja el.

Hozzászólások lezárva.