Az ügyészségi kihallgatások során a gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekezhetnek.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult bűnügyben – a megalapozott gyanú szerint – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy megyei adóigazgatósága végrehajtási osztálynak vezetőjeként dolgozó férfi pénz fizetése ellenében vállalta, hogy a két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és az adóvégrehajtási eljárás jogellenes befolyásolása útján közreműködik abban, hogy a megjelölt cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék. Ezt követően 2016. szeptember és október hónapokban több alkalommal különböző, 100.000,- forintot meghaladó összegeket, összesen több mint 500.000,- forintot vett át az egyik társától.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal osztályvezetőjét 2016. október 26. napján, egy pénzátadást követően elfogta, majd vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, és őrizetbe vételére is sor került. A gyanúsított két társának is ezen a napon megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása.

A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek. A nyomozás határideje 2016. november 25. napja.

img_4758takart2 Fotók Fotók

Hozzászólások lezárva.