A Székesfehérvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indítványozta annak a kálózi férfinak a letartóztatását, aki engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint értékesítette is azokat.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a francia Idegenlégióban töltött szolgálati ideje alatt, illetve azt követően több alkalommal éles lőfegyvereket és lőszereket szerzett meg, valamint tartott anélkül, hogy arra engedéllyel rendelkezett volna. A terhelt a megszerzett lőfegyverekből és lőszerekből többször, így 2019. május 5-én is értékesített.

A gyanúsított az engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket a tulajdonát képező ingatlanon található méhkaptárakban rejtette el. A nyomozó hatóság a lőfegyvereket és a lőszereket lefoglalta.

Az őrizetben lévő gyanúsított tekintetében alaposan lehet tartani attól, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, így a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés végleges.

Hozzászólások lezárva.