Az Esztergomi Járási Ügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és szeméremsértés bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 49 éves férfival szemben.

A férfi régóta ismerte a 10 éves kislány édesanyját, akivel baráti kapcsolatban voltak, ezért az asszony rendszeresen a férfira bízta a gyermekét. Az elkövető 2016 tavaszától 2017 májusáig havonta találkozott a gyermekkel, ilyenkor strandra ment vele, ételt-italt vásárolt neki, és alkalmanként előfordult az is, hogy kislány a férfinál töltötte az éjszakát. Ebben az időszakban a férfi 5 alkalommal szexuális cselekményt végzett a kislánnyal.

Ezen túlmenően a férfi 2017. június 19-én észrevette az egyik Esztergom-kertvárosi lakótelepen szülői felügyelet nélkül játszó 7 és 6 éves kislányokat, akikhez odament. A férfi gumicukrot ígérve a gyerekeket a közeli dombhoz csalta, majd megkérte őket, hogy szálljanak be a gépkocsijába, amit ők megtettek. A férfi ezt követően egy fás, bokros területre vitte őket, ahol magát szeméremsértő módon mutogatta.

A halmazati szabályokra figyelemmel a férfival szemben akár 13 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az elkövetővel szemben a járási ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A rendőrség által az elfogáskor készített képek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/szemeremserto-rendorkezen-1

Hozzászólások lezárva.