A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki rábírta a jelenleg letartóztatásban lévő négy társát az általa ismert idős, velencei házaspár kirablására.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ismerte a házaspárt és tudott anyagi helyzetükről. A férfi rávette az egyik gyanúsítottat, hogy három társával rabolja ki a házaspárt. Ennek érdekében a négy gyanúsított 2020. augusztus 2-án  hajnalban autóval a nyugdíjas házaspár házához ment. Egy terhelt a gépkocsiban figyelt, míg három gyanúsított bement a házba. A sértetteket bántalmazásukkal fenyegették, valamint értékeik átadására szólították fel. Az egyik gyanúsított egy lőfegyvernek látszó tárgyat szegezett a férfira és élete kioltásával fenyegette, amelynek hatására a sértettek értékeiket átadták, közel 23.000.000 forint készpénzt és értéktárgyakat. A gyanúsítottak a helyszínről gépkocsival menekültek el.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy a bizonyítást bizonyítékok eltüntetésével, valamint a büntetőeljárásban részt vevők befolyásolásával veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

A Terrorelhárítási Központ és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felvétele az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/otthonukban-raboltak-ki-a-velencen-elo-hazaspart-a

Hozzászólások lezárva.