A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki tehergépkocsival túl gyorsan hajtott és a követési távolságot sem tartotta be, ezért egy láncolatos ütközést idézett elő.

 A létavértesi férfi járműszerelvénnyel haladt a 48-as számú főúton Vámospércs felől Debrecen irányába 80-90 km/h sebességgel annak ellenére, hogy az adott úton megengedett legnagyobb sebesség tehergépjárművek számára 70 km/h.

Haladása során részben figyelmetlenségből, részben pedig a gyorshajtásából adódóan nem tartott megfelelő követési távolságot és későn észlelte azt, hogy előtte egy tehergépkocsi lassít. Hirtelen fékezett, azonban kb. 80 km/h sebességgel hátulról nekiütközött a tehergépkocsinak, ami az úton keresztbe fordult és a bal oldali első részével nekiütközött az előtte álló és szabályosan balra kanyarodni szándékozó személygépkocsinak. Az irányíthatatlanná vált teherautó a jobb oldali árokba sodródott, és egy távvezetéket tartó oszlopnak ütközött, ami kettétört.

Az ütközéstől a vádlott által vezetett járműszerelvény áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba, és itt összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A balesetsorozat következtében a tehergépkocsi vezetője 8 napon túl gyógyuló bordatörést, illetve agyrázkódást szenvedett.

A balesethez és a sérüléshez a vádlott többszörös KRESZ szabályszegő magatartása vezetett.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján büntetővégzés meghozatala keretében pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

Hozzászólások lezárva.