A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a ceglédi vasútállomás lépcsőjéről lerántott és kirabolt egy idős nőt.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal férfi 2018 őszén munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, 2018 októberében a reggeli órákban vonattal utazott Kecskemétről Budapest irányába, azonban Cegléden leszállt a vonatról.

A vasútállomás aluljárójában észrevett egy lassan lépdelő idős nőt, a bűnügy 74 éves sértettjét. Az asszony mögé lépett, és a sértett táskáját kirántotta a kezéből. A férfi olyan erővel rántotta meg az idős nőt, hogy a sértett a lépcsőről az aluljáró beton padlózatára zuhant.

A vádlott a táskából kivett mintegy 5.000,- forint készpénzt, majd a táskát a benne lévő iratokkal és egyéb tárgyakkal eldobta. A férfit a Ceglédi Rendőrkapitányság járőrei a vasútállomáshoz közeli telephelyen elfogták, és őrizetbe vették. A férfi ruházatából előkerült a sértett pénze. Ezután a vádlott megmutatta azt a helyet, ahol eldobta a sértett táskáját, amit megtaláltak, és az idős asszonynak visszaadtak.

A sértett a lépcsőn leesve súlyosan sérült, orrát és karját törte.

A Ceglédi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja a férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Hozzászólások lezárva.