A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt emelt vádat a Salgótarján Járásbíróság előtt két férfi ellen, akik egy nyitva hagyott tehergépkocsiból lopták ki a sofőr értékeit.

A negyvenegy éves mátraverebélyi és a huszonkilenc éves bátonyterenyei vádlott 2018. január 31-én, kora délután, céltalanul autózgatott Bátonyterenyén, amikor felfigyeltek egy üzlet előtt parkoló, árupakolásra váró tehergépkocsira.

Mivel látták, hogy a jármű vezetője és a kocsikísérő éppen elhagyták az autót, azonnal eldöntötték, hogy kihasználják a kínálkozó lehetőséget. A vád szerint az egyik vádlott a gépkocsival a teherautó mellé állt, társa kiszállt az autóból, a kamion vezetőoldali ajtaját kinyitotta, majd kivette a vezetőfülkéből a sofőr táskáját. Ezután gyorsan visszaült az autó jobb hátsó ülésére, míg a másik vádlott nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

A sértett táskájában személyes okmányai, bankkártyái és 27.000 forint készpénze volt. A táska és pénztárca értékével együtt a vádlottak összesen 37.000 forint kárt okoztak a sértettnek.

A vádlottak azonban nem örülhettek sokáig a zsákmánynak, délután ugyanis értesültek róla, hogy a sértett felírta az autójuk rendszámát, és az egyik bolt eladóján keresztül már keresik őket. Ezért – bízva a felelősségre vonás elkerülésében – még a lopás napján az üzlet elé tették az ellopott táskát, amit az eladó megtalált és visszajuttatott a sértettnek.

A két férfit az ügyészség társtettesként elkövetett lopás vétségével vádolja. Mivel a gépkocsit vezető vádlott többszörös visszaeső, vele szemben börtönbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt az ügyészség, társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés az indítvány. Ezen kívül a bűnügyi költségeket is meg kell fizetniük.

Hozzászólások lezárva.