A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állított egy 17 éves eleki fiút, aki szeptemberben megkísérelt kirabolni egy Nemzeti Dohányboltot Eleken.

A fiatalkorú vádlott 2018. szeptember 15-én kora délután ittas állapotban bekísérte a testvérét az egyik eleki dohányboltba vásárolni, majd hazament a lakására, ahol elhatározta, hogy a délután folyamán visszamegy a boltba és kirabolja azt. Elment egy barátjához, kölcsön kért tőle egy kerékpárt és egy kést, majd visszament a bolthoz. A kapott kés pengéje 8 cm hosszú, de vékony és hajlékony volt, ezért nem volt alkalmas emberi élet kioltására.

A dohánybolt melletti telekről a gyanúsított magához vett egy vascsövet is, amelyet végül nem vitt be az üzletbe. Nem sokkal 16 óra után egy fejére terített törülközővel lépett az üzlethelyiségbe és a késsel a kezében az eladótól a kasszában lévő pénzt követelte. Az eladó felismerte a gyanúsítottat, megpróbálta a cselekményéről lebeszélni, arra kérte, hogy ne csináljon hülyeséget, de a gyanúsított nem tágított, továbbra is a pénzt követelte, amikor pedig nem kapta meg, megpróbált benyúlni a kasszához. Ekkor a sértett megragadta a kezét, amit a gyanúsított gyorsan visszarántott és elmenekült az üzletből. A dohánybolt kasszájában a cselekmény elkövetésekor több, mint 1.300.000.-Ft készpénz volt.

A Gyulai Járásbíróság a cselekmény óta letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben 1 év 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős.

Hozzászólások lezárva.