A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy apával és a fiával szemben, akik tavaly nyáron – egy látványos közúti szabályszegést követően – baltáikkal csaknem agyonverték azt a fiatalembert, aki korábban elcsábította a fiú élettársát.

A 31 éves I. rendű vádlott 2016 márciusáig egy korábbi bűncselekménye kapcsán hosszabb időn át börtönben volt, amit úgy használt ki a barátja, hogy titokban szerelmi kapcsolatot létesített az élettársával, mely viszony a férfi szabadulásakor már véget ért.

2016. június 24-én késő este az élettársak a kisközségben az utcán egy rokonuk háza előtt álltak, amikor a sértett gépjárművével kétszer is elhajtott mellettük, és a leengedett ablakon át azt kiabálta, hogy még mindig szereti a nőt.

Az I. rendű vádlott röviddel később autóba ült, mellyel a közeli városba indult, ám a falu egyik utcájában szembe találkozott a sértett által vezetett gépkocsival. Előbb megálltak egymással szemben, majd az I. rendű vádlott szándékosan nekivezette járművét a másik kocsinak úgy, hogy a két autó frontálisan ütközött egymással. A felindult vádlott ezután is nyomta tovább a gázt, ezzel métereken át tolta maga előtt a másik kocsit, melyben a sértett intenzíven fékezett. Végül az első útkereszteződésnél sikerült farral kifordulnia, emiatt a vádlott gépjárműve belerohant az árokba.

Ezt követően a sértett – egy papucsban – futva próbált menekülni az utcán, de elcsúszott, és ő is az árokban kötött ki. Ekkorra már a helyszínre ért a II. rendű vádlott – az apa – is, aki a fiával együtt a menekülő sértett után indult, majd amikor utolérték, mindketten rátámadtak és egy-egy kis baltával ütlegelni kezdték, miközben egymást az egykori szerető megölésére buzdították. A bántalmazás következtében a fiatalember életveszélyes nyílt koponyatörést és egyéb kisebb sérüléseket szenvedett, melyekből több hónap alatt gyógyult fel.

A vádlottak a sértett ütlegelését csak akkor hagyták abba, amikor a sértett rokonai és ismerősei a helyszínre érkeztek.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő elkövetőket, akik közül a fiú ellen közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt is vádat emelt. A főügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtön kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.