A kerületi ügyészség egy férfi és egy nő ellen emelt vádat garázdaság és rongálás miatt egy 2017. és egy 2018. évi cselekmény kapcsán.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség két – egymástól független – ügyben emelt vádat a belvárosi tüntetéseken részt vevő személyek, egy 37 éves nő és egy 38 éves férfi ellen.

Az egyik vádirat szerint a nő 2017. április 12-én, az esti órákban, az V. kerület, Kossuth téren tartott demonstráción vett részt, amely során az Országházzal szemben található országzászló rúdját festékkel beszennyezte, valamint azon filctollal feliratokat helyezett el, ezzel 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott.

A másik vádirat szerint a férfi 2018. december 13-án a hajnali órákban, az V. kerület, Szabadság téren tartózkodott, amikor a rendőrség megkezdte a tér kiürítését. Az ittas állapotban lévő terhelt a tér és az Október 6. utca sarkán található virágládákat – hangosan trágárkodva – felborította és megrongálta, majd a Szabadság téren lévő karácsonyfa égősorát letépte. A férfi által okozott kár az 50 ezer forintot nem érte el.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nő ellen falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége, a férfi – mint többszörös visszaeső ellen – garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a nővel szemben a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést.

Hozzászólások lezárva.