A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy budapesti férfi ellen, aki 2017 tavaszán ismeretlen társával betört két pécsi lakásba, azonban az egyikben működő biztonsági kamera rögzítette a bűncselekményt.

A vádlott és társa 2017 áprilisában azért utazott Budapestről Pécsre, hogy itt lakásokba törjenek be. Pécsett, egy társasházi lakást törték fel először, innen fényképezőgépeket és egyéb műszaki cikkeket loptak el. Ezt követően betörtek a szomszéd lakásba is, ahonnan értékes karórát, ékszereket vittek magukkal.

A betörést ugyanakkor érzékelte az első lakásban működő biztonsági rendszer, amely értesítést küldött a tulajdonosnak, aki így a munkahelyi számítógépén nézte végig, ahogy a két férfi a lakását átkutatja. A sértett értesítette a rendőrséget, akik éppen akkor értek a társasházhoz, amikor a vádlott és társa a házat elhagyta.

A rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták, a társa azonban elmenekült.

A vádlott cselekménye lopás bűntettének minősül, amelynek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. A lopás mellett azonban közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell a budapesti férfinak, mert az intézkedő rendőröknek egy hamis szlovák jogosítvánnyal igazolta magát.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.