Rendszeres haszonszerzésre törekedve követett el lopásokat volt munkáltatója sérelmére egy füzesabonyi férfi, aki – vallomása szerint – így akart elégtételt venni a foglalkoztatása során korábban őt ért sérelmekért. A Füzesabonyi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésének tényét beismerő terhelttel szemben vádat emelt .

A vádlott 2016 áprilisának első hétvégéjén azért kereste fel volt munkahelyét, egy Füzesabony környéki húsüzemet, hogy onnan nagyobb mennyiségű hentesárut tulajdonítson el. A férfi átmászott az üzem kerítésén, majd az ablakot betörve behatolt az ott álló épületbe, és a folyosóról 30 kg füstölt tokaszalonnát tulajdonított el.

Néhány nappal később, egy éjjelen ismét megjelent a vágóhídon, ahol megint betörte az épület ablakát, majd összesen 26 kg szűzpecsenyét és csont nélküli karajt vitt magával. Harmadszor tavaly április 12-ére virradóan járt lopási szándékkal a húsüzemben, amikor – a korábbi módszerrel – 20 kg füstölt kolbászt, 10 kg szűzpecsenyét, valamint 25 kg karajt tulajdonított el.

A több évtizede a szakmájában dolgozó hentes a gyanúsítotti kihallgatása során azzal indokolta a bűncselekmény elkövetését, hogy így akart elégtételt venni volt munkáltatóján, aki a viselt dolgai miatt – a vádlott szerint – „megérdemelte, hogy betörjenek hozzá”.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt a sértettnek okozott, közel 200.000 Ft-os kár megtérítésére, és az ezzel kapcsolatos illeték megfizetésére.

Hozzászólások lezárva.