Eredményre vezetett az ügyészség fellebbezése, amelynek alapján a Tatabányai Törvényszék a többszörös visszaesőnek minősülő ittas járművezetőt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A Komáromi Járási Ügyészség 2018. december 13-án bíróság elé állította azt a férfit, aki 2018. december 4-én Vérteskethelyen, a 8135. számú úton ittas állapotban vezette a benzinmotoros kerékpárját. A bíróság az elsőfokú eljárásban 90 nap elzárásra és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a férfit.

A vádlott többszörös visszaeső, ezt megelőzően hatszor volt büntetve ittas járművezetés vétsége miatt, amelyek közül ötször végrehajtandó szabadságvesztést, egyszer felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki vele szemben.

Az ügyészség a tárgyaláson végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, ettől eltérően ítélte az elsőfokú bíróság elzárásra a vádlottat.

A Komáromi Járási Ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésre ítélésért jelentett be fellebbezést.

Az ügyészség fellebbezése eredményes volt, a Tatabányai Törvényszék a vádlott büntetését 1 év börtönbüntetésre változtatta meg, a 8 év közúti járművezetéstől eltiltást helyben hagyta.

Hozzászólások lezárva.