A Gyöngyösi Járási Ügyészség a bíróságra röviddel egymást követően benyújtott két vádiratában összesen négy férfi felelősségre vonására tett indítványt, akik közül ketten, apa és fia letartóztatásban, míg további két társuk szabadlábon várja a tárgyalást.

Az egyik vádirat szerint a 45 éves I. rendű vádlott – akit 2014-ben húsz év után bocsátottak feltételes szabadságra  életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéséből – 2016 nyarán a fiával, a II. rendű vádlottal közösen rávett egy 15 éves, még kiskorú, valamint egy 31 éves nőt arra, hogy Gyöngyösön prostituáltként nekik dolgozzanak, kitartsák őket. A nők szexuális szolgáltatásait internetes oldalakon hirdették, a tarifájukat 5000 és 15.000 Ft közötti összegben határozták meg, miáltal több millió forint bevételre tettek szert, aminek egy részét aranyba, és új pszichoaktív anyag vásárlásába fektették. Ez utóbbit 2017 októberéig 0,2 grammos kiszerelésben, pakkonként árulták.

Az anyag terítésében egy olyan férfi is segített nekik, akinek a sérelmére később – a bíróságra benyújtott másik vádirat szerint – súlyos bűncselekményeket követtek el vádlott társaikkal együtt. Ennek az ügynek a sértettje a függőség kialakítása érdekében hitelbe is kapott drogot az I. rendű, és a II. rendű vádlottaktól, míg végül, rászokva a szerre tartozási spirálba került. A két vádlott ettől kezdve folyamatos pszichés terror alatt tartotta a férfit, miközben önkényesen tartozásának a többszörösét követeltek rajta. Megtörtént, hogy a négy terhelt egy Gyöngyöshöz közeli szőlőbe vitte a sértettet, ahol azért, hogy megleckéztessék háromnegyed órán át zsákot húzva a fejére, halállal és csonkítással fenyegették, késsel szurkálták, egyéb módon, kegyetlenül bántalmazták. A sértett hosszan tartó sanyargatásának és szenvedéseinek végül a két vádlott őrizetbe vétele vetett véget. Az egyiküknél az ekkor tartott házkutatás során egy átalakított revolvert is találtak, amelynek tartására nem volt engedélye.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség az apát ez alapján lőfegyverrel visszaélés bűntettével, őt és a fiát – mint társtetteseket – részben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével, kitartottság bűntettével, gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, zsarolás bűntettével, és a sértett sanyargatásával, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. Két társukkal szemben zsarolás bűntette és minősített személyi szabadság megsértésének bűntette a vád. Az ügyészség főbüntetésül mind a négy vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés  kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.