A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt három nővel és három férfivel szemben, akik jellemzően ruhákat, kozmetikai termékeket és élelmiszereket loptak több mint egy éven át.

A vádirat szerint a három nő megállapodott abban, hogy különböző üzleteket keresnek fel azért, hogy onnan ruhákat, kozmetikai termékeket, élelmiszereket és egyéb termékeket lopjanak. Elhatározták, hogy a lopott dolgokat a náluk levő babakocsiba, illetőleg a ruhájukba és táskájukba rejtik. A három nő egymás között felosztotta a szerepeket is: az aktuális helyzettől függően váltogatták, hogy ki tereli el az áruházi dolgozók figyelmét, illetve ki veszi el a termékeket.

Mindezeken kívül nem csak egymással, hanem külön-külön és más személyekkel is követtek el bűncselekményeket. A vádirat szerint az első cselekményt 2015. április 16-án követték el egy sportszereket forgalmazó áruházban. Ezt követően szinte valamennyi ismert, élelmiszereket, barkácstermékeket, vegyes árucikkeket forgalmazó áruházláncot, valamint kisebb boltokat is felkerestek, hogy lopjanak. Ezen túlmenően a lopásokkal érintett üzletek között szegedi és hódmezővásárhelyi gyógyszertárak, drogériák is voltak. A váddal érintett férfiak alkalmi jelleggel segítettek a bűncselekmények elkövetésében.

A vádirat szerint a vádlottak mintegy 16 üzlet sérelmére követtek el bűncselekményt 2016 júliusáig, de egy üzletet több alkalommal is felkerestek. Az ellopott értékek alkalmanként 15.000 és 220.000.-Ft közötti nagyságúak voltak.

Az ügyészség a vádlottakat üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopás bűncselekményével vádolja a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülve. A vádlottak közül ketten különös és többszörös visszaesők.

A hat vádlott közül egy személy szabadlábon védekezik, míg a többiek más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltik, vagy más ügyben előzetes letartóztatásban vannak. Bűnösségük kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.