A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja azt a férfit, élettársát és annak két fiát, valamint az élettárs édesanyját, akik 3 éven át palántázták, nevelték, porciózták és árulták a marihuánát.

A családtagok 2015-től kezdődően több alkalommal vásároltak Ausztriában kendermagot, amit 2017 őszéig a férfi házának kertjében ültettek el, aki az élettársával közösen gondozta a növényeket. A növények betakarítása után a férfi által kimért és csomagolt kábítószer adagokat az élettársa két fia árulta ismerőseik körében. Az üzlethez idővel a nagymama is csatlakozott, aki a kábítószer tárolásában, nyilvántartásában és az értékesítésből befolyt pénz kezelésében vett részt. A két fiú 1000,- Ft/g áron jutott hozzá a kábítószerhez, amit aztán 1.500-2.000,- Ft/g áron értékesítettek tovább.

A jelentős mennyiségű, mintegy 130 tő kender eladásából a családtagok – a nagymama kivételével – fejenként 4,5 Millió Ft-hoz jutottak 2015. és 2016. évek során.

Az ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival, élettársával és a két fiúval szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, míg a szabadlábon lévő nagymamával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, illetve a kábítószer eladásából származó vagyon, valamint a kábítószer termesztéséhez használt eszközök elkobzására is indítványt tett.

Hozzászólások lezárva.