Egy 29 éves román férfi két fiatalkorú – az elkövetéskor 17 éves – társával támadt rá két másik férfira, akik egy belvárosi szórakozóhelyről a Nyugati pályaudvar felé tartottak.

A vádlottak 2017. október 9. napjáról október 10. napjára virradó éjszaka a belvárosban tartózkodtak, és már erősen ittas állapotban voltak. Később úgy döntöttek, bemennek az V. kerület, Szent István körúton lévő egyik szórakozóhelyre, ahová azonban őket ittas állapotuk miatt a biztonsági őrök nem engedték be.

A vádlottak ezután a szórakozóhely előtt várakoztak, amikor felfigyeltek a szintén ott tartózkodó két sértettre. A vád szerint a vádlottak ekkor elhatározták, hogy a két fiatal férfitól erőszakkal megszerzik az értékeiket.

Ennek érdekében a vádlottak a sértettekkel először beszélgetést kezdeményeztek, majd beléjük kötöttek, ami miatt szóváltás alakult ki közöttük.  Ezután a sértettek a szórakozóhely elől elindultak a Nyugati Pályaudvar irányába. A vádlottak követték őket, majd a Szent István körúton lévő egyik étterem előtti járdaszakaszon megállították, illetve körbevették őket, majd mindkettőjüket beszorították az étterem előtti beugróba úgy, hogy a menekülési útvonalukat elzárták.

Ezt követően a három vádlott közül ketten az egyik sértettet kezdték bántalmazni, őt ököllel megütötték, majd miután ettől a földre került, ott még testszerte megütötték és megrúgták. Ezalatt harmadik társuk a másik férfit ütötte ököllel. Mindeközben azt követelték tőlük, hogy a pénzüket és a telefonjukat adják át, különben tovább fogják bántalmazni őket.

A vádlottak létszámbeli és fizikai erőfölényének hatására az egyik sértett átadta a támadóknak a mobiltelefonját, és utasításukra annak biztonsági kódját is feloldotta. A másik férfitól erőszakkal vették el a pénztárcáját, és kivették az abban lévő készpénzt. Az értékek megszerzését követően a vádlottak elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazás következtében mindkét sértett fej sérülést szenvedett, amely az egyikük esetében súlyos volt, a koponyaboltozat törésével járt.

A két fiatalkorú elkövetőt és felnőttkorú társukat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és mindhármuk esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Az elfogásról készült, korábban közzétett rendőrségi felvételek az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/csoportos-rablas-elkovetoit-fogtak-el

Hozzászólások lezárva.