A férfi egy józsefvárosi dohánybolt pénztárgépét ürítette ki, egy járókelő azonban követte és értesítette a rendőrséget; a kerületi ügyészség bíróság elé állította a rablót, 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték.

A vád szerint egy 21 éves férfi 2019. június 17-én, az esti órákban megjelent a VIII. kerület, Práter utcában lévő dohányboltban, majd felszólította a pénztárost, hogy adja át részére a bevételt. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a terhelt elővett egy kést és azzal fenyegetőzve a pénztár mögé ment, majd kivette a kasszából a benne található pénzt, és a helyszínről távozott.

Egy másik férfi a bolt előtt észlelte a távozó terheltet, követni kezdte, és értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a rablót.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt egy napon belül bíróság elé állította, a vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szakosított csoportja képviselte.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint és őt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész és a vádlott tudomásul vette, a védő 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A bíróság – ügyészi indítvány ellenére – a vádlott letartóztatását nem rendelte el.

A Rendőrség által korábban közzétett videó ezen az útvonalon érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/nem-jutott-messze-a-zsakmannyal

Hozzászólások lezárva.