A Ceglédi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a ceglédi férfit, aki mérgében egy fiút és egy ismerősét verte meg.

 A bűnügy vádlottja, egy ceglédi férfi 2018 májusában Cegléden autózott. Előtte két fiú haladt segédmotor-kerékpárokkal. A fiúk forgalmi okból megálltak, mire a férfi rájuk dudált. Az egyik fiú, a bűnügy sértettje a vádlott felé intett.

A férfi szemtelenkedésnek vélte a sértett intését, ezért a fiú után indult, hogy megleckéztesse őt. Miután utolérte a motorosokat, megálltak, és a férfi kérdőre a sértettet. A vádlott olyan indulatos lett, hogy ököllel a fiú arcába ütött, akinek az ütéstől eltört az orra. A férfi ezután visszaült a gépkocsijába, és elhajtott.

A vádlott 2018. június 5-én estefelé egy ceglédi büfében italozott. Meglátta az egyik ismerősét, egy férfit, a bűnügy másik sértettjét. A vádlott haragudott erre a férfira, ezért amikor a sértett közelebb ért, odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte. A vádlott visszament a büfébe, a sértett pedig egy közeli parkban a padra ült. A vádlott dühe azonban nem csitult, ismét odament a férfihoz, és az arcába fejelt. A vádlottat ekkor az időközben értesített rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Ceglédi Rendőrkapitányság hatékony nyomozását követően a férfit a Ceglédi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban, két nap alatt bíróság elé állította.

A Ceglédi Járásbíróság 2018. június 7-én a vádlottat egy év börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős.

Hozzászólások lezárva.