A férfi 2005-ben ismerkedett meg az egyik sértettel, -akiről tudta, hogy prostitúciós tevékenységet folytat-, és rövid idő után az irányítása és az ellenőrzése alá vonta. A sértett kezdetben Ausztriában és Hollandiában bordélyházakban dolgozott, majd a nagyobb bevétel érdekében a férfi  Svájcba küldte. A sértett az általa megszerzett pénz nagy részét  rendszeresen átutalta vagy személyesen adta át a férfinek.

2009 évtől kezdődően a férfi a barátnője által Ausztriában folytatott prostitúciós tevékenységet is az irányítása alá vonta, így már  két nő esetében határozta meg, hogy hol dolgozzanak, és utasította őket, hogy telefonon folyamatosan tájékoztassák  a bevétel nagyságáról.

A sértettek 2014. november 30-ig hetente rendszeresen átadták a vádlottnak bevételük nagyobb részét, ami nemritkán napi 270-300 euró között mozgott.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlott ellen kitartottság bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban börtön és közügyektől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá a lefoglalt és bizonyíthatóan a bűncselekmény elkövetéséből származó nagy összegű készpénz, ékszerek, gépjárművek vonatkozásában vagyonelkobzásra tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.