A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves kiskőrösi férfi ellen, aki 2018. augusztus 10-én Kiskőrösön egy veszekedés során egy pohárral életveszélyesen megsebezte élettársának az apját.

A 22 éves vádlott 2016 decemberében ismerkedett meg a későbbi sértett lányával, majd 2017 tavaszán oda is költözött a nő családjához egy kiskőrösi tanyára. Az ingerlékeny, hirtelen haragú vádlott és az élettársának apja között a viszony hullámzó volt: időnként jóban voltak, máskor vitatkoztak, azonban a vádbeli napig verekedéssé nem fajultak a viták.

2018. augusztus 10-én reggel egy budapesti építőipari munkalehetőség miatt ismét vita alakult ki a vádlott és „apósa” között, ami egyre inkább elfajult. Trágár szavakkal szidták és fenyegették egymást, majd a közöttük lévő étkezőasztalt megkerülve verekedni akartak, azonban ezt a hozzátartozók megakadályozták. Ekkor a vádlott dühében felkapott az étkezőasztalról egy vastag üvegfalú poharat és azt közepes erővel az asztal túl oldalán, vele szemben álló sértett hasa felé dobta.

Az asztalhoz csapódó pohár eltörött és annak egy nagyobb szilánkja felhasította a félmeztelen sértett hasát, ami azonnal nagyon vérezni kezdett. Ezután a vádlott még egy vékonyabb üvegfalú poharat és két műanyag szódásszifont is a sértetthez vágott, azonban ezek már további sérülést nem okoztak neki.

A helyszínen lévők ekkor a sértett vérző sérülésére egy ruhadarabot szorítottak, majd gondoskodtak kórházba szállításáról, míg a vádlott távozott a helyszínről. A sértett a hasüregét megnyitó, szúrt sérülést szenvedett, ami közvetetten életveszélyes volt.

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.