A Tatabányai Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben négy férfival és egy nővel szemben nyújtott be vádiratot, az egyik férfival szemben egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről.

A vád szerint a fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező férfi 2019. júliusában, Somogy megye egyik községében talált egy lőfegyvert és tizenkét töltényt, amelyeket  zsákba tett, hogy megtartsa magának. A zsákot elvitte testvére házába, ott a deszkák közé rejtette el. Ezután a ház lakója 2019. augusztus elején a puskát és a töltényeket megtalálta, és felhívta a testvérét, hogy  azokat tőle vigye el. A fegyvert elrejtő férfi sógorának szólt, aki élettársával együtt elvitte a fegyvert és lőszereket másik településen lévő házukba, ott a  hálószobában elrejtették.

Ezután a két férfi és egy nő 2019. augusztus 3-án, 10 óra körül, Somogy megyéből gépkocsival elutaztak egy Komárom-Esztergom megyei férfi házához azzal a céllal, hogy egyikük vadászlőfegyvert, hangtompítót, valamint távcsövet vásároljon. A férfi engedély nélkül tartott a házában két lőfegyvert és tizenöt kispuska lőszert. A korábban a Somogy megyében fegyvert megtaláló férfi  60.000,- Ft-ért megvásárolt a férfitől egy darab lőfegyvert, és egy hangtompítót, amelyek közül a lőfegyvert a személygépkocsi motorterében, míg a hangtompítót a jármű jobb oldali első ülésénél lévő térképtartóban rejtette .

Az ügyészség indítványozta, hogy az egyik elkövető és az ügyészség között kötött egyezséget a bíróság hagyja jóvá, ennek alapján ezt a férfit  5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje. Indítványozta az ügyészség, hogy amennyiben a többi vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a bíróság a Komárom-Esztergom megyei férfit 3 év 8 hónap fegyházbüntetésre, egy férfit végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre, egy nőt végrehajtásában 2 évre felfüggesztett 1 év 8 hónap börtönbüntetésre,  valamint a bűnpártolást elkövető ötödrendű vádlottat 300.000,- Ft pénzbüntetésre ítélje.

A nyomozó hatóság által lefoglalt fegyverek és lőszerek az alábbi oldalon tekinthető meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/fegyverek-es-loszerek-1.

Az ügyészség két elkövető letartóztatásának elrendeléséről a /letartoztatas-lofegyverrel-visszaeles-buntette-miatt/ oldalon adott ki közleményt.

 

Hozzászólások lezárva.