A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az ötvennyolc éves, szerb férfival szemben, aki 2018 januárjában hozott be nagy mennyiségű marihuánát az ország területére.

A vád szerint az elkövetőt 2018 januárjában ismeretlen személy megbízta Szerbiában, Szabadkán azzal, hogy kábítószert hozzon be Magyarországra. A vádlott 2018. január 16-án, a délutáni órákban a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során az ellenőrök a férfi gépkocsijában, az alvázba elrejtve nyolc tasak, mintegy négy kilogramm marihuánát találtak. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma mintegy négyszáz gramm volt, ami mintegy háromszorosával haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a letartóztatásban lévő férfit az országba behozatallal, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A 2018. július 1-től hatályos új Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyészség a vádemelés előtt a bűncselekmény elkövetését és bűnösségét beismerő gyanúsítottal egyezséget kössön. Az egyezségben a kért büntetésben is megállapodik az ügyészség és a terhelt.

Az ügyészség a megkötött egyezségnek megfelelően arra tett indítványt a Szegedi Járásbíróságnál, hogy az egyezséget hagyja jóvá és a vádlottal szemben 3 év 6 hónap börtönbüntetést szabjon ki, valamint 4 évre utasítsa ki Magyarország területéről.

Hozzászólások lezárva.