A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy 62 éves bajai nővel szemben, aki 2017. december 6-án Baja lakó-pihenő övezetében nem adott elsőbbséget a védett kerékpárúton elektromos kerékpárral szabályosan közlekedő sértettnek, aki később a kórházban meghalt.

A vádlott 2017. december 6-án, a reggeli órákban személygépkocsival közlekedett Baja lakó-pihenő övezetében, a megengedett sebességet túllépve, mintegy 28-32 km/h sebességgel. Az úttesttel párhuzamosan kialakított gyalog- és kerékpárút kereszteződéséhez érve azonban a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a kerékpárúton elektromos biciklivel közeledő sértettnek. A vádlott a személygépkocsijával nekiütközött az elektromos kerékpár első részének, melynek következtében a sértett a járművével az úttestre esett.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy 2017. december 10-én a kórházban elhunyt.

A vádlott a baleset bekövetkezéséért fennálló felelősségét elismerte.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.