A Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ivócimborája autóját a kocsma elől ellopta.

A vád szerint a két férfi 2019 júniusában egy pécsi kocsmában italozott, ahova egyikük gépkocsijával érkeztek. Itt a sértett nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, amitől ittas állapotba került.

A vádlott a sértett állapotát kihasználva a pulton elhelyezett kulcsot magához vette, majd kiment a presszóból és a sértett autójával eltávozott.

A sértett rövid idő elteltével észlelte, hogy a kulcsa már nincs a pulton, ezért a presszó elé ment, azonban az autóját ekkor már nem találta.

A vádlott a gépkocsival egy ismerőséhez ment Komlóra, itt az éjszakai órákban az autóval közlekedett, majd az árokba borult. A férfi ekkor telefonon autómentőt hívott, amely kihúzta az árokból a gépkocsit, ami után a férfi az autóval Pécsre távozott és azt Pécsett és környékén használta.

A férfi néhány nap elteltével a gépkocsival Vásárosdombóra ment, ahol azonban a gépkocsi műszaki okokból megállt. Az elkövető ekkor bement egy közeli italboltba, ahol egy italozó, számára ismeretlen személy segítségét kérte. Ez a férfi megengedte, hogy az autót javításig házának udvarában helyezze el.

A későbbiek során a rendőrség a gépkocsit törött állapotban az udvarban találta meg.

A férfi cselekménye a lopás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Hozzászólások lezárva.