A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves mezőcsáti férfival szemben.

A vádirati tényállás szerint, a vádlott és a sértett 2018. december hó 21-én késő este egy mezőcsáti ételbárban tartózkodtak, ahol szóváltásba keveredtek egymással. Az erősen ittas állapotban lévő vádlott az ételbár előtti közterületen több alkalommal ököllel fejen és arcon ütötte a sértettet, aki ennek hatására a földre került és magával rántotta a vádlottat is, aki a földön a dulakodás közben többször, ismételten megütötte a sértett fejét, valamint egy alkalommal bele is rúgott a felsőtestébe. A megtámadott férfi védekezésképpen megpróbálta megütni a vádlottat, azonban az ütései nem értek célt, ezért a vádlott nyakát a kezével átkulcsolva lefogta őt, mire a vádlott felhagyott a bántalmazással.

A cselekmény következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett a fején és az arcán, azonban a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő a vádlottal szemben.

A történteket követően a sértett visszament az ételbárba, a vádlott pedig az utcán maradt, ahol a földön észrevette a sértett 250.000,-Ft. értékű mobiltelefonját, ami a verekedés során esett ki a zsebéből. A vádlott először dühében rátaposott a telefonra, majd azt a földről felvette és a nadrágja zsebébe téve jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit garázdaság és kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja és vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.