A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság hétfőn elrendelte annak a 22 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki az ismerősét- egy fiatal nőt- rabolta ki Miskolcon.

A gyanúsított az elmúlt héten pénteken, napközben nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd délután a lakásán magához vette az édesapja tulajdonát képező, műanyag tokban lévő gázpisztolyt és elindult a sértett lakásához. A fiatal nő a kisgyermekét babakocsiban tolva, a gyanúsított után rövid idővel érkezett haza és a ház udvarán találkozott össze a férfival. A gyanúsított minden előzmény nélkül combon rúgta a sértettet, majd elővette a pisztolyt, a nő nyakához szorította, míg a másik kezével átkutatta a ruházatát és elvette a mobiltelefonját. A férfi ezután a helyszínről megpróbált elmenekülni, azonban az időközben kiérkező járőrök elfogták.

A sértett a bántalmazás következtében nem szenvedett sérülést, az eltulajdonított mobiltelefonját pedig visszakapta a rendőröktől.

A férfinak fegyveresen elkövetett rablás bűntettéért kell felelnie, mely bűncselekményt a törvény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Hozzászólások lezárva.