A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklásának bűntette miatt kezdeményezte egy 30 éves békéscsabai férfi előzetes letartóztatását.

A gyanúsított munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, elfogását megelőzően megélhetését abból fedezte, hogy huzamosabb időn keresztül több személy részére értékesített marihuánát 2.500.-Ft/pakett áron. A gyanúsított békéscsabai lakásán a rendőrség 2017. november 30. napján tartott helyszíni szemlét, amelynek során több, mint 300 g zöld növényi törmeléket foglaltak le, ami feltehetően vadkender, marihuána.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még fel nem tárt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével vagy a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené, valamint a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Az elfogásról készült videó, és a lefoglalt dolgokról készített fotók az alábbi linken érhetőek el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszer-kereskedelem-gyanuja-miatt-orizetben-2#4

 

 

Hozzászólások lezárva.