A Balassagyarmati Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 83 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki figyelmetlensége miatt nem vette észre a 21-es számú főút felújításakor a forgalmat irányító jelzőőrt és elgázolta őt.

Az idős vádlott 2018. július 6-án a 21-es számú főút Bátonyterenyén átvezető szakaszán vezette a személygépkocsiját.

Az útfelújítási munkák miatt az egyenes útszakaszon „Sebességkorlátozás 30 km/h” és „Előzni tilos”, valamint „Úton folyó munkák” jelzőtáblák voltak kihelyezve. Az intenzíven folyó felújítási munkák miatti útszűkületben a kétirányú forgalom egy forgalmi sávba volt terelve, emiatt a forgalmat mindkét irányból jelzőőr irányította.

Aznap 13 óra 30 perc körül az útszűkületet Salgótarján felől csak a vádlott közelítette meg, mintegy 25-30 km/h körüli sebességgel. A sárga színű láthatósági mellényt viselő jelzőőr a kezében tartott tárcsával „Állj!” jelzést mutatott a vádlottnak, mivel Hatvan felől több jármű érkezett az útszűkületben.

A vádlott előtt másik jármű nem közlekedett, ennek ellenére sem észlelte az „Állj!” jelzést, noha a látási viszonyok kifogástalanok voltak. A jelzőőrt megpróbálta kikerülni, azonban a járműve bal első részével elütötte őt.

A baleset következtében az úttestre zuhanó sértett lépe oly mértékben megsérült, hogy azt el kellett távolítani.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől történő eltiltását indítványozta.

 

 

Hozzászólások lezárva.