A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy húszéves körömi férfival szemben.

A vád szerint a vádlott 2019. július  24-én, délután, Köröm egyik utcájában figyelt fel arra, hogy egy helyi férfi az autóját egy lakóház előtt leparkolta és úgy hagyta hátra, hogy a gépkocsit nem zárta le. A vádlott megvárta míg a sértett eltávolodott az autójától, majd odament és beült a személygépkocsiba. Ekkor vette észre, hogy a járműben az indítókulcsot is benne hagyta a sértett, így az autót beindította és elhajtott. A vádlott – aki gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik – a  jogtalanul használt gépkocsival  Sajóörös, Sajószöged és Muhi települések környékén közlekedett, végül visszatért Körömbe, ahol a rendőrök megállították,  vele szemben intézkedtek, majd előállították.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.