Eredményre vezetett az ügyészség fellebbezése, amelynek alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék   végrehajtandó börtönbüntetésre súlyosbította annak a férfinak a büntetését, akit az elsőfokú bíróság elzárásra ítélt a nemesfémre, kisebb értékre elkövetett lopás bűntette miatt.

Az egyik vádlott 2016. karácsonyáig a fémmegmunkálással foglalkozó sértett cégnél dolgozott, őt a biztonsági őr a cég alkalmazottjaként ismerte, emiatt a tatabányai telephelyre beengedte, és a raktárkulcsot is odaadta neki.

A vádlottak az így kapott kulccsal  bementek a raktárba, és onnan 11 darab, egyenként 40.000,- Ft. értékű rozsdamentes fém munkaasztalt, a kisteherautójukba pakolták, és azokat – hat alkalommal fordulva – a telephelyről elszállítva eltulajdonították, majd fémhulladékgyűjtő telepen 2017. január 21. és 23. napjain 120.480,- Ft vételáron fémhulladékként értékesítették.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki a társtettesként elkövetett lopás bűntettében, ezért a egyiküket 1 év 4 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a másikat 90 nap elzárásra, és 300.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az egyik vádlott vonatkozásában az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azonban a másik férfi terhére az ügyész súlyosbításért, végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás alkalmazása végett fellebbezést jelentett be arra figyelemmel, hogy az elkövető többszörösen büntetett személy, köztük kilenc alkalommal végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

A Tatabányai Törvényszék az ügyészi fellebbezésről megállapította, hogy az megalapozott, ezért  az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá megállapította, hogy a szabadságvesztésből legkorábban annak háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Hozzászólások lezárva.