A férfi az éjjeli órákban támadt egyedül közlekedő nőkre, és bántalmazta őket, első fokon 8 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, másodfokon a szabadságvesztést 6 évre enyhítették.

A vád szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi, 2016 decembere és 2017 áprilisa között a XIV. kerületben, nők sérelmére, a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményeket követett el. A vádlott az éjszakai órákban kocsijával a kerületet járta, és – általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló – gyalogosan, egyedül közlekedő nőket kezdett követni. A férfi egy idő után kiszállt a kocsiból, meztelenül, arcát sállal, vagy álarccal takarta, majd a sértettekre támadt.

A férfi négy nőt támadt meg ebben az időszakban, őket fizikailag és szexuálisan is bántalmazta, illetve megkísérelte bántalmazni. A cselekmény miatt az egyik sértett súlyos egészségromlást szenvedett. A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit az utolsó cselekmény után egy napon belül azonosították és elfogták.

A terheltet a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy rendbeli – két esetben kísérleti szakban maradt – szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi bűntettével vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A vádlott beszámítási képessége közepes-súlyos fokban korlátozott volt.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint, és őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség az ítélet ellen a vádlott terhére, a büntetések súlyosítása érdekében fellebbezett.

A másodfokú bíróság a beismerésre és a beszámítási képesség korlátozottságára is figyelemmel a börtönbüntetést a középmérték alá, hat évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.