A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsítottnak a sértettől való távoltartását.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen az ügyészi indítvánnyal egyezően négy hónapra elrendelte annak a férfinak a sértettől való távoltartását, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. november 9-én Bujákon bántalmazta hölgyismerősét.

Az ügyészség indítványa arra irányult, hogy a nyomozási bíró írja elő a gyanúsított részére, hogy a sértettel – közvetlenül vagy közvetve – ne lépjen kapcsolatba, illetve tőle, vagy az ő tényleges tartózkodási helyétől, munkahelyétől, az e személy által rendszeresen látogatott intézményektől vagy egyéb helytől, különösen nevelési, nevelési-oktatási- vagy gyógykezelés céljából látogatott egészségügyi intézménytől, vallásgyakorlása során látogatott épülettől tartsa távol magát.

A távoltartás a büntetőeljárási törvény szerint legfeljebb négy hónapra rendelhető el, amelyet a bíróság meghosszabbíthat, ha annak okai továbbra is fennállnak.

A távoltartás elrendeléséről hozott végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette.

Hozzászólások lezárva.