A Komáromi Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot két tatabányai férfival szemben, akik betörni mentek Komáromba, ehhez gépjárművet kértek kölcsön ismerősüktől, kesztyűt és feszítővasat vittek magukkal.

 A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2017. december 15-én a reggeli órákban azért utaztak egy kölcsön kért gépjárművel Komáromba, hogy egy ingatlanba betörjenek és onnan értékeket  tulajdonítsanak el. A vádlottak a sértett komáromi ingatlanának betonkerítésén átmásztak, az épület egyik ablakát feszítővassal befeszítették, az így kinyitott ablakon a házba bementek.

Az épületben az elkövetők készpénzt, vásárlási utalványt, ékszereket és karórákat vettek magukhoz, továbbá informatikai eszközöket készítettek össze későbbi elvitelre. Az elkövetési érték közel 500.000 Ft,-Ft.

A vádlottak helyszínre érkezését, valamint azt, hogy a kerítésen átmásztak, látta egy tanú, aki a rendőrséget nyomban értesítette. Amikor a vádlottak a lakóház kerítésén másztak ki, a nyomozó hatóság egyiküket a helyszínen elfogta. Az elfogott elkövetőtől a rendőrség a lopott ékszereket, a készpénzt és vásárlási utalványt visszavette. A másik férfi azonban elmenekült a rendőrök elől, közben a nála lévő karórákat, valamint a betöréshez használt, saját vérével szennyezett kesztyűt eldobta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a többszörös visszaeső másodrendű vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Hozzászólások lezárva.