Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására január utolsó két napján hazánkba látogatott a Franz Plöchl osztrák legfőbb ügyész vezette három fős delegáció.

A látogatás során véleményt cseréltek a két országban lezajló jogszabályi változásokról és ezeknek az ügyészi munkára gyakorolt hatásáról. A magyar legfőbb ügyész tájékoztatást adott a büntető- és a magánjogi kódexek már hatályba lépett és a közeljövőben hatályba lépő változásairól, külön kiemelve a korrupciós cselekményekre vonatkozó jogszabálymódosításokat.

Szó esett a magyar igazságszolgáltatásban 2018. január 1-jétől életbe lépett elektronikus ügyintézés első tapasztalatiról is. A felek megállapították, hogy a két ország ügyészi szervezete nagyon hasonló kihívásokkal néz szembe, továbbá a joggyakorlatukat kölcsönösen orientálják az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntései.

A határ menti kapcsolatok folytatása és elmélyítése érdekében Franz Plöchl és küldöttsége Győrben megbeszélést folytatott a győri fellebbviteli főügyésszel, a Győr-Moson-Sopron megyei főügyésszel és a Vas megyei főügyésszel is.

Hozzászólások lezárva.