A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt a tegnapi napon bíróság elé állította azt a 39 éves férfit, aki még 2016. szeptember 17-én kora reggel  Budapest XI. kerületében a  Bartók Béla úton található autóbusz megállóban fosztott ki egy alvó férfit.

A gyanúsított éppen biciklivel közlekedett a Bartók Béla úton, amikor felfigyelt a buszmegállóban  alvó sértettre. Óvatosan megközelítette őt, majd a sértett mellé ült és – kezét egy mappával eltakarva – elvette értékeit az övtáskájából.

A férfi a kerékpárjára visszaült és sietve távozott a Gellért tér irányába, de közben még megnézte a zsákmányát: ami több tízezer forint, egy bankkártya és számos vásárlói klubkártya volt.

A gyanúsított bármennyire is óvatosan és körültekintően közelítette meg a sértettet azzal nem számolt, hogy tevékenységét a helyszínen működő térfigyelő kamerákon keresztül figyelemmel kísérik.

A hamarosan kiérkező rendőrök még a Bartók Béla úton elfogták őt, az eltulajdonított tárgyakat lefoglalták, majd a sértettnek kiadták.

A bíróság időközben már más lopások miatt jogerős büntetését töltő többszörös visszaeső  férfit  3 és fél év fegyházra és 4 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene a férfi és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Budapest, 2016. október 15.

Dr. Ibolya Tibor

fővárosi főügyész

helyett:

Fürcht Pál főügyész-helyettes

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

Hozzászólások lezárva.