A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy családi vita hevében halálra gázolt egy férfit Vácszentlászlón.

A vád szerint a budapesti férfi 2017. március 25-én, délelőtt, élettársával együtt Vácszentlászlóra ment, hogy láthatásra elvigyék az élettárs gyermekét, aki az édesapjával és annak családjával élt. A nő és a gyermek közötti kapcsolattartás miatt már többször volt heves vita az anya és az apa családja között.

A vádlott és az élettársa kisteherautóval érkeztek a házhoz. A gyermek nem akart velük menni, ezért az apa családja úgy döntött, hogy nem engedik el a kisfiút.

Vita kerekedett köztük, a rendőröket is kihívták, akik elmagyarázták az anyának, hogy erőszakkal nem viheti el a gyermeket. A rendőrök távozása után folytatódott a veszekedés, amibe a nagyapa, a bűnügy sértettje, is bekapcsolódott.

A nő végül beült a kisteherautóba, ahol a vádlott várta. A férfi elindult és a járművet az úttesten keresztül egyenesen a nagyapa irányába kormányozta. A sértett megpróbált ellépni a gépjármű elől, de megcsúszott, és a lába a kerék elé került. A család jelenlévő tagjai megpróbálták megállítani a vádlottat, rákiabáltak. Ő azonban felgyorsított, több méteren keresztül tolta maga előtt a sértettet és áthajtott rajta. A vádlott ezután elhajtott a helyszínről.

A sértett az elszenvedett sérülései miatt a kórházban aznap elhunyt.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.