A Kalocsai Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy 56 éves kalocsai férfival szemben, aki 2018. július 25-ig a házában értékesített herbált.

Az 56 éves kalocsai lakos 2018. évben ismeretlen személytől vásárolt új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér port. Az illegális forgalomban herbál néven ismert anyagot eleinte növényi zúzalékba, később dohányba áztatta és cigarettába sodort 1 grammos adagokat csomagolt, melyet 2.000 forintért adott el. Naponta keresték fel rendszeres vásárlói a vádlottat, aki a szúnyoghálós ajtó kisablakán keresztül adta ki a kért mennyiséget.

A vádlott a 2018. július 25-én történt elfogásáig legalább 190 alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot a nyomozás során azonosított 5 fogyasztónak, közöttük az alkalmi munkavállalójának, akinek munkabéréből vonta le a herbál árát. A vádlott a havonta hazalátogató fiának is adott dohányba áztatott és cigarettába sodort szintetikus drogot.

A munkahellyel nem rendelkező vádlott az új pszichoaktív anyag értékesítéséből legalább 377.000 Ft bevételre tett szert, melyet részben felélt, részben a háza felújítására költött.

A nyomozók a vádlott elfogását követő házkutatás során 28 gramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le, melynek hatóanyagtartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát.

A bűncselekmény elkövetését tagadó, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, vele szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és a bűncselekmény elkövetésével szerzett 377.000 Ft-ra vagyonelkobzás elrendelését indítványozza.

A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.