A Kaposvári Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki a sértett szeme láttára lopta el az út szélére esett mobiltelefonját. 

A sértett 2020 januárjában, este, Kaposvárról indult az otthonába. Indulás előtt gépkocsija tetején felejtette a mobiltelefonját, de a készülék egészen a városhatárig nem esett le az autóról. Amikor a telefon végül mégis lehuppant a gépkocsi tetejéről, azt meghallotta a sértettel együtt utazó barátnője, ezért megálltak, és hívni kezdték a sértett számát.

A vádlott éppen ekkor járt arra az autójával, és felfigyelt az út szélén, a hívások miatt az éjszakai sötétségben látványosan világító készülékre, ezért megállt, majd a telefont annak ellenére lopta el, hogy a sértett barátnője hangosan kiabált neki, hogy ne vigye el a készüléket.

A kaposvári rendőrök sikeresen felkutatták a vádlottat és az általa ellopott telefont is, így a sértett 61.000 forint összegű kára megtérült.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben elzárás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmény elkövetését előkészítő ülésen beismeri, a bíróság az elzárás tartamát ötven napban határozza meg.

Hozzászólások lezárva.