A Békés Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki öt alkalommal is elutazott Amszterdamba kábítószerért, amit azután Békéscsabán értékesített.

A letartóztatásban lévő férfi egy üzenetküldő alkalmazás segítségével került kapcsolatba egy Hollandiában élő személlyel, akihez 2017 decembere és 2018 áprilisa között ötször is elutazott, és tőle amfetamint, kokaint, marihuánát, MDMA tartalmú tablettákat, továbbá LSD bélyegeket vásárolt, majd azokat Magyarországra hozta.

A férfi a kábítószert szegedi lakóhelyén, illetve békéscsabai tartózkodási helyén tárolta, és amellett, hogy azt maga is fogyasztotta, nagyobb részben pénzért értékesítette. A nyomozás során feltárt adatok szerint a férfinak egy fodrászüzlet tulajdonosa nem készpénzt fizetett a kábítószerért, hanem szolárium használatot biztosított az amfetaminért cserébe.

A férfi által használt békéscsabai és szegedi ingatlanokban tartott kutatás során büntetőjogi értelemben jelentős mennyiségű kábítószert és az értékesítésükhöz használt növényőrlőt, valamint digitális mérleget találtak, amit lefoglaltak.

A Békés Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja a férfit, amiért vele szemben 5-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A főügyészség – élve az új büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel – a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri, úgy vele szemben határozott ideig tartó börtönbüntetést szabjon ki a törvényszék. A főügyészség indítványt tett továbbá a kábítószer értékesítéséből származó vagyon elkobzására is, és a több mint 1 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

A rendőrségnek a férfi elfogásakor készített videója és fényképfelvételei az alábbi linken megtekinthetőek:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszergyanus-anyag-a-tanyerban-es-a-hutoben

 

Hozzászólások lezárva.